Брауни пружа право чоколадно уживање.
Рецепт за брауни
Потребно је:
- 3/4 шоље интегралног брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 1/4 кашичице хималајске соли
- 1/2 какаоа
- 1 кашичица цимета
- 1/2 кашичице мускатног орашчића
- 2 јајета
- 5 кашичица меда
- 2 кашике кокосовог уља
- 1/2 шоље грчког јогурта
- 2 кашике млека
- 1 шоља свежег нара
За глазуру:
- 1/2 шоље тамне чоколаде
Прочитајте још: РОЛАТ СА ЏЕМОМ: Најбржи и најпростији РЕЦЕПТ, готов за 15 минута (ВИДЕО)
Загрејте рерну на 180 степени, а плех обложите пек папиром. У једној чинији помешајте све суве састојке, а у другој пенасто умутите јаја па у њих умешајте мед, кокосово уље, грчки јогурт и млеко. У мокре састојке додајте суве, све измешајте да добијете једноличну смесу, коју ћете потом излити у плех и пећи 20 минута.
Водите рачуна да брауни не препечете - у средини мора да буде мекан и лепљив. Отопите тамну чоколаду, њоме премажите колач, на који ћете потом посути зрна нара. Брауни исеците на жељени облик и чувајте га у лименој кутији, на собној температури. Тако може да вам потраје и недељу дана.