Ове крофне вратиће вас у детињство и најрадосније дане одрастања
Принцес крофне су домаћи слаткиш који је ненадмашив међу посластицама. Данас вам доносимо један стариснки рецепт са два различита фила који се припрема за свега пола сата...
Прочитајте још: 3 НАМИРНИЦЕ које МОНАСИ са СВЕТЕ ГОРЕ свакодневно једу, а због њих никада нису БОЛЕСНИ (ФОТО)
Састојци за тесто:
- 250 милилитара воде
- 125 грама путера
- 150 грама брашна
- 1 кашика шећера
- прстохват соли
- 3,4 јаја
Састојци за фил:
- 500 милилитара млека
- 250 грама шећера
- 2 жуманца
- 4 пуне кашике густина
- 125 грама путера
- 2 кесице ванил шећера
- 200 милилитара слатке павлаке
Припрема:
За припрему теста у посуду сипати воду, путер, шећер и со па на средњој температури ставити да се кува. Кад проври сипати брашно, смањити температуру и мешати док се не добије једнолична смеса. Након тога оставити да се охлади. Кад се охладило, смеси додавати једно по једно цело јаје и мутити миксером непрекидно све док се не утроше јаја и не сједини све лепо.
Кад се смеса уједначила, сипати је у шприц за шлаг и правити жељени облик крофни на пек папиру, могу бити мање или веће, ниске или мало височије. Рерну загрејати на 200 степени и пећи их 20 минута, онда смањити на 180 степени и пећи још 15-20 минута. За време печења рерна се не сме отварати.
Прочитајте још: МОЋАН САВЕТ ОЦА ТАДЕЈА: Када ПОСТИМО, сваки дан треба обратити пажњу на веома БИТНУ СТВАР
За припрему крема у мало хладног млека размутити жуманца и густин, а остало млеко, шећер и ванил шећер ставити да се кува. Кад прокува на средњој температури додати смесу са густином и мутити жицом док се лепо не стегне. Склонити са рингле и оставити да се хлади. У прохладјену смесу додати путер и мутити миксером док се не добије глатка кремаста смеса.
Умутити слатку павлаку, па 2-3 кашике додати жутом крему и лепо сјединити и одмах је спремно за филовање.
Крофне сећи водоравно, филовати прво жутим кремом, па преко слатком павлаком, поклопити и посути прах шећером и отопљеном чоколадом по жељи.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ