Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СЛАТКИ ЗАЛОГАЈИ

СЛАТКИШ без конкуренције: Испробајте рецепт за СТАРИНСКЕ принцес крофне (РЕЦЕПТ)

Ове крофне вратиће вас у детињство и најрадосније дане одрастања

1660753642_krofne.png
Фото: InstagramScreenShot/njegova_zena_za_sva_vremena
Oglas

Принцес крофне су домаћи слаткиш који је ненадмашив међу посластицама. Данас вам доносимо један стариснки рецепт са два различита фила који се припрема за свега пола сата...

Прочитајте још: 3 НАМИРНИЦЕ које МОНАСИ са СВЕТЕ ГОРЕ свакодневно једу, а због њих никада нису БОЛЕСНИ (ФОТО)

Састојци за тесто:

  • 250 милилитара воде
  • 125 грама путера
  • 150 грама брашна
  • 1 кашика шећера
  • прстохват соли
  • 3,4 јаја

Састојци за фил:

  • 500 милилитара млека
  • 250 грама шећера
  • 2 жуманца
  • 4 пуне кашике густина
  • 125 грама путера
  • 2 кесице ванил шећера
  • 200 милилитара слатке павлаке

Припрема:

За припрему теста у посуду сипати воду, путер, шећер и со па на средњој температури ставити да се кува. Кад проври сипати брашно, смањити температуру и мешати док се не добије једнолична смеса. Након тога оставити да се охлади. Кад се охладило, смеси додавати једно по једно цело јаје и мутити миксером непрекидно све док се не утроше јаја и не сједини све лепо.

Кад се смеса уједначила, сипати је у шприц за шлаг и правити жељени облик крофни на пек папиру, могу бити мање или веће, ниске или мало височије. Рерну загрејати на 200 степени и пећи их 20 минута, онда смањити на 180 степени и пећи још 15-20 минута. За време печења рерна се не сме отварати.

Прочитајте још: МОЋАН САВЕТ ОЦА ТАДЕЈА: Када ПОСТИМО, сваки дан треба обратити пажњу на веома БИТНУ СТВАР

За припрему крема у мало хладног млека размутити жуманца и густин, а остало млеко, шећер и ванил шећер ставити да се кува. Кад прокува на средњој температури додати смесу са густином и мутити жицом док се лепо не стегне. Склонити са рингле и оставити да се хлади. У прохладјену смесу додати путер и мутити миксером док се не добије глатка кремаста смеса.

Умутити слатку павлаку, па 2-3 кашике додати жутом крему и лепо сјединити и одмах је спремно за филовање.

Крофне сећи водоравно, филовати прво жутим кремом, па преко слатком павлаком, поклопити и посути прах шећером и отопљеном чоколадом по жељи.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas