Принцес крофне нису лаке за спремање
Нико не може да одоли слатком тесту и невероватном ванила крему, а принцес крофне су једна од тих феноманилих посластица чије мекано тесто и одличан фил освајају на први залогај. Ове колаче ће деца обожавати, а вама ће успети из првог покушаја. За тесто вам треба 5 састојака, а ванила крем се прави од пудинга. Никад једноставнији рецепт.
Састојци за принцес крофне
За тесто:
- 250 мл млеко
- 90 г маслаца
- прстохват соли
- 140 г брашна
- 6 јаја
За фил:
- 500 мл млека
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 70 г шећера
- 100 г ванилин шећера
- 200 г путера
- 150 г шећера у праху
Припрема:
Помешајте млеко, путер, со и кувајте док се све не сједини. Искључите шпорет и додајте брашно, па мешајте варјачом док не добијте тесто. Склоните са ватре, па постепено додајте јаја и после сваког додавања умутите. Сипајте у шприц за колаче, па направите облик пуслице у плеху обложеном пек папиром. Пеците на 160°Ц око 40 минута, водите рчуна да не отварате врата рерне јер могу да "спласну". Млеко, пудинг, шећер и ванилин шећер помешајте и кувајте, уз непрестано мешање док се не згусне. Покријте и охладите на собној температури. Додајте путер и умутите. Тесто пресеците на пола, па напуните филом и преклопите другом половином теста. Помешајте шећер у праху са 20 мл млека и сједините. Сипајте преко принцес крофни.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК