Као што им и име говори, принцес крофне су прави краљевски колач и никога не остављају равнодушним.
Састојци за тесто:
- 150 г брашна
- 50 г путера
- 4 јаја
- со
- 150 мл воде
Састојци за фил:
- 1 л млека
- 4 јајета
- 8 кашика шећера
- 1 кесица пудинга од ваниле
- 4-5 кашика меког брашна
- 1 кесица ванилин шећера
- 3 кашичице екстракта од ваниле
Прочитајте још: УКУСНЕ ПОГАЧИЦЕ са сиром од паучина теста! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Поступак:
У шерпу сипајте воду, путер и со. Када проври, додајте брашно и мешајте док не почне да се одваја од шерпе. Оставите да се охлади, а затим умутите миксером.
Додајте 4 јаја, једно по једно, непрестано мутећи да се смеса уједначи. Тестом напуните шприц и на плеху (обложеним папиром за печење) формирајте крофнице. Оставите довољно размака између крофница. Пеците око 20-25 минута на 200 °Ц. Немојте отварати рерну до самог краја.
Фил спремити тако што се у чинији споје жуманца и шећер па дода пудинг и брашно као и шоља млека. Остатак млека сипати у шерпу па ставити на ватру. Кад хоће да проври склонити са рингле па полако сипати смесу са жуманцима и вратити на ватру. Жицом мешати док се крем не згусне и док не нестану грудвице, а пена се повуче на ивице шерпе. Додати ванилин шећер. Скинути крем и оставити да се хлади. Миксером са мало соли добро умутити беланца у чврст снег па га додати у још топао крем. Жицом лагано све изједначити и додати екстракт од ваниле.
Прочитајте још: Да ли сте знали које алкохолно пиће иде уз ТИРАМИСУ: Кремасти колач који никога не оставља равнодушним? (РЕЦЕПТ)
Крофнице пунити добро охлађеним филом и посути ванилин шећером. Принцес крофне можете служити уз јагоде, за додатни ужитак.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ