Сигурно вам се једном у животу десило да опечете језик неким врућим напитком или врелом храном.
Углавном се то догађа када једемо топли сир, кромпир или месо, јер ове намирнице дуго задржавају топлоту.
Већина опекотина на језику сматра се опекотинама првог степена, што значи да је оштећен само његов спољни слој.
Прочитајте још: Јача имунитет и топи килограме: Пре спавања обавезно попијте овај напитак
Ипак, то је довољно да изазове бол, црвенило или оток. У таквим ситуацијама никако не би требало да отрчите до фрижидера по лед јер би на тај начин, због осетљивости језика, могло да дође до замрзавања и оштећења горњег дела ткива.
Уместо тога ставите у уста коцку или кашичицу шећера и сисајте. Један од најгорих осећаја на свету, требало би брзо да нестане. У случају да и даље осећате бол, технику можете поновити.
Прочитајте још: Користите технику 4-7-8 пред спавање и ослободићете се стреса и напетости
Најбоље од свега што се овај трик може применити било где - без обзира да ли сте језик опекли код куће или у ресторану.
Следећи пут када будете брзоплети са храном или пићем, знате шта вам је чинити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ