Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 ЗАЈЕНИЧКИХ ОСОБИНА СВИХ СРЕЋНИХ ЖЕНА: Погледајте шта им је рутина а шта избегавају

Ако желите да будете једна од њих ево правила којих се треба придржавати

1721649099_shutterstock_1786572482.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Када је у питању тражење срец́е, мислимо да ц́е куповина фенси аутомобила, стана или остварење снова бити оно што ц́е нам коначно пружити радост коју тражимо у животу. Можда сте чак рекли себи када смршате или уђете у везу, онда ц́ете коначно бити срец́ни. У стварности, срец́а је вештина, а не околност.

То није нешто што се дешава када живот посложите; то је нешто што вежбате. Најсрец́није жене које познајем практикују да буду срец́не активно, баш као што најспособније жене знају да активно раде на својој кондицији; оне не очекују само да ц́е бити у форми, вец́ свакодневно вежбају како би тренирале своја тела. Да бисмо били срец́ни, такође морамо да вежбамо сваки дан да бисмо променили мишљење. Ако сте безуспешно тражили срец́у у животу, везама, новцу или унапређењима, покушајте да практикујете ове навике најсрец́нијих жена на свету.

1. Кажу „не“ стварима које им не доносе радост


Ваши пријатељи праве планове који више звуче као обавеза него као добар провод, али одбијањем тога осец́ате се горе него да стварно учествујете? Или можда ваш шеф од вас тражи да урадите нешто што је ван описа вашег посла за шта немате времена, али не желите да га изневерите. Звучи познато? Ако приметите да радите ствари које не желите да радите само зато што вам није пријатно да кажете „не“, време је да усвојите нови начин размишљања. Најсрец́није жене дају предност себи тако што одбијају било који догађај или услугу на коју би се обавезале само из обавезе, и то раде без да се осец́ају лоше. Ако стално радите ствари које не желите да радите, почните да ублажите одговор „Хвала, али не стижем у скорије време!“ или „Тренутно сам пребукирана и недоступна сам“ и видите колико се срец́није осец́ате. Уверите се да је свако „да“ које дате истинито да, што значи да знате да ц́е вам изговарање „да“ донети више срец́е (било да је краткорочно или дугорочно).

2. Дају приоритет свом здрављу


Не морате да будете ентузијаста у фитнесу или познавалац здраве хране да бисте били срец́ни, али физичка активност је кључни фактори наше укупне срец́е. Најсрец́није жене које познајем одвајају време за кретање, уносе здраве навике у исхрани, брину о свом менталном здрављу и остају хидриране у име доброг осец́аја, изнутра и споља. Али се не држе строгог распореда тренинга, салата и медитације. Уместо тога, оне се прилагођавају и слушају своје тело. Оне такође знају да је повезаност најважнији фактор здравља. Према Стандфорд Медицине, када искусите друштвену везу – састанак на кафи са колегом, групни час фитнеса или шетњу са пријатељем – ризик од анксиозности и депресије се смањује и вец́а је вероватноц́а да ц́ете искусити вец́е самопоуздање.

3. Не схватају ствари лично


Ако се често бринете да ли је неко љут на вас или претерано анализирате нешто што сте урадили или рекли, време је да детоксикујете своје мисли. Према Псицхологи.орг, негативно размишљање може допринети развоју анксиозности и депресије. Не трошите своје време на претерану анализу, бригу о потенцијалним исходима који нису стварни или питајуц́и се шта други осец́ају према вама. Када им се неко грубо обрати, најсрец́није жене то приписују особи која има лош дан, а не због нечега што је урадила или рекла – и настављају даље. Ако их њихов најбољи пријатељ остави на „Сеен-у“, оне не сумњају у то да је њихов пријатељ преокупиран. Усвајањем овог става, најсрец́није жене које познајем штеде себи много енергије, непотребног бола и повређених осец́ања. Ако сте склони да ствари схватате лично, покушајте да се подсетите да се понашање других људи обично приписује њима самима и да нема никакве везе са вама.

4. Суочавају се са својим проблемима


Непријатне разговоре и тешке ситуације могу изгледати лакше за гурнути под тепих него изац́и на крај с њима, али најсрец́није жене не беже од суочавања са својим проблемима. Било да деле осец́ања са својим партнером, решавају неспоразум на послу или прецртавају велики задатак са своје листе обавеза, истински срец́не жене освајају ствари које би им иначе оптерец́ивале ум. Они знају да бежање од проблема не решава ништа; срец́а је резултат смиреног ума. Решавајуц́и своје проблеме директно, потрошиц́ете мање времена и енергије размишљајуц́и о њима, а више времена уживајуц́и у животу.

5. Не такмиче се ни са ким осим са собом


Најважније је да се најсрец́није жене не упоређују са другима и не такмиче ни са ким. Уз сталну употребу друштвених мрежа, нереалне стандарде лепоте и стални притисак да се уради више, није ни чудо што постајемо плен игре поређења. Међутим, најсрец́није жене које познајем теже само томе да буду боље него што су биле јуче. Уместо да се такмиче са женама око себе, оне користе све успехе као инспирацију и славе их без љубоморе. Ако се осец́ате мање вредно, покушајте да изазовете своје размишљање, вежбајте захвалност и покажите себи саосец́ање. Уместо тога, приметите колико сте вец́ сјајни и гледајте на завист као на огледало онога за шта сте предодређени, а не онога што други људи имају, а ви немате.

Wантед 

Бонус видео :

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas