Служи се само у луксузним ресторанима.
Кромипр који се зове “Ла Боннотте” је најскупљи кромпир на свету због свог специфичног укуса и начина узгајања.
Килограм овог кромпира кошта скоро 70 хиљада динара, односно 700 долара, и служи се само у ексклузивним и луксузним ресторанима.
Прочитајте још: Ово је НАЈСКУПЉИ СЛАДОЛЕД на свету: Од цене и састојака ће вам се завртети у глави! (ФОТО/ВИДЕО)
Иако нема неки специфичан изглед, "Ла Боннотте" спада у веома ретку врсту кромпира, јер се годишње произведе свега око 100 тона.
Узгаја се на острву Ноирмоутиер, поред западне обале Француске. Постоји неколико узгајивачница, а сади се у фебруару, док се ручно ископава у првим недељама маја.
Гаји се у специфичним условима поред морских трава и алги које му и дају посебан укус.
Прочитајте још: НАЈСКУПЉЕ јело на свету је ТАКОС: На улици кошта 10 пезоса, али овај се продаје за 25.000 долара! (ФОТО/ВИДЕО)
Овај кромпир се вади ручно из земље, јер је превише осетљив да би се ископавао машинама или ашовом.
Специфичан укус задржава само први дан након ископавања, тако да се истог дана извози у ексклузивне ресторане, у којима се служи као специјалитет.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ