Научници су открили, да једење превише пиринча повећава ризик од срчаних проблема, који могу довести до умирања
Истраживања су рађена у Британији, а од 25 посто људи који су конзумирали пиринач, чак њих 6%, повећали су ризик од умирања.
Прочитајте још: КОРЕН ИЗ ПАКЛА лечи ране, ТУМОР КОЖЕ и главобољу, а примена је ЈЕДНОСТАВНА
Хемикалија се природно скупља у усеву и повезана је са доста болести, међу којима је рак, али и болестима јетре, што у озбиљним случајевима може дати смртоносни исход. Пиринач се широм света користи као дијетални оброк на који се ослањају милиони људи. Глобално је процењено, да је арсен који се налази у зрну пиринча, крив за преко 50 хиљада преурањених смрти годишње.
Арсен се природно јавља у тлу и повећава се на местима где су за наводњавање користили хербициде на бази арсена или воду обложену токсином. Пиринач се узгаја у поплављеним условима и то извлачи арсен из земље и воду, пре могуће апсорпције биљака. Пиринач је посебно погођен, јер арсен опонаша друге хемикалије које је биљка апсорбовала преко свог коренског система, омогућавајући токсину да заобиђе биљну одбрану.
Прочитајте још: ЧУДОТВОРНО "млеко" Галине Гредине ПОДИЖЕ ИМУНИТЕТ до крајњих граница. У СРБИЈИ га има у изобиљу!
Научници са Универзитета Салфорд у Манчестеру, прочавали су конзумирање пиринча и учесталост кардиоваскуларних болести изазваних излагањем арсена. Узели су у обзир и друге факторе, као што су гојазност, старост и пушење.
Прочитајте још: Обратите ПАЖЊУ: КОЖА ИСПОД ГРУДИ на удару ИНФЕКЦИЈА током врелих дана
Давид Полиа, професор са Универзитета, рекао је да највише потрошача има у Енглеској и Велсу, као и да они могу бити под већим ризиком од смрти због проблема са кардиоваскуларним системом, услед изложености неорганском арсену. Он објашњава да је ризик повећан и износи око шест процената. Сматрају да људи не треба да избегавају пиринач, већ да размотре опсцију сорте пиринча који има низак ново арсена, као што је басмати, а не цело зрно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ