Комбиновани зачински чајеви прави су еликсир за лепо расположење, али и за добру циркулацију и варење
За ове намене је најбоље да помешате исте количине аниса, коморача и кима, по могућству мало издробљеног. Потом узмите пуну кашичицу те мешавине, сипајте у шољу, прелијте кључалом водом и оставите да одстоји осам минута.
Прочитајет још: СПАСОНОСНО уље за ЖЕНЕ: Што пре га направите, јако је добро за све врсте женских обољења
Садржај затим процедите, по жељи засладите са мало меда и пијте између оброка. Ако имате проблеме са варењем, надимањем и другим стомачним тегобама, припремите чај од коморача. Кашичицу семена коморача прелијте са 250 мл вреле воде и оставите да одстоји од осам до 10 минута. Чај потом процедите и пијте док је млак, без заслађивача.
Биљни чајеви су богат извор флавоноида и полифенола и слободно можете да их испијате током читавог дана. Уколико попијете три-четири шољице дневно, смањићете ризик од срчаног удара, јер флавоноиди помажу одржавању зидова капилара, тврде стручњаци за фитотерапију.
Осим тога, благотворни састојци чаја штите од инфекција и каријеса, јер чисте бактерије које се накупљају у наслагама око зуба. Редовно конзумирање чаја такође подстиче детоксикацију организма и јача кости.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ