Скоро да и не постоји особа која не лиже поклопац јогурта
Oglas
Много људи не може да замисли доручак без јогурта. Овај напитак садржи добре бактерије које могу позитивно утицати на пробаву.
Међутим, након што испије јогурт из чаше, већина има неодољиву потребу да олиже поклопац. Чини се то као крајње безазлена навика, али то заправо није тако.
Како се поклопац углавном прави од алуминијума, па честим лизањем можете унети овај метал у свој организам.
У великим количинама може доћи до тровања алуминијумом. Овај метал може повећати ризик од настанка Алцхајмерове болести и генерално оштећења нервног система.
Следећи пут имајте то на уму када будете пили јогурт!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas