Многи сматрају да је љуска од црног лука не јестива
Поједине љуске од воћа и поврћа, иако не делују јестиво, пуне су антиоксиданаса и других повољних нутријената који могу да унапреде људско здравље.
Прочитајте још: Једноставан начин да проверите да ли имате АНЕМИЈУ: Погађа скоро трећину популације
Главни пример за то је љуска од црног лука, коју би требало уврстити у редовну исхрану, укључујући супу или чорбу, тиме ћете ојачати свој оброк моћним антиоксидансом али и другим корисним нутријентима.
Најздравије поврће на планети
Црни лук је одличан при уравнотежавању нивоа шећера у крви, заустављању крварења из носа, уништавању ћелија рака, али и јачању имуног система помоћу витамина Ц.
Бројне студије су доказале да он ефикасно спречава и контролише формирање полипа, да се бори против вируса, да лечи псоријазу и да зауставља појаву херпеса. Тамнији црни лук је повезан са смањеним ризиком од настанка рака желуца, а према једној студији, само половина црног лука на дан може да смањи ризик од настанка рака желуца за половину.
Да бисте екстраховали кверцетин и остала здрава једињења из љуске црног лука, довољно је да ставите један или два цела, неољуштена црна лука у супу или чорбу. Поред тога што ће супа постати богата антиоксидантима, добиће и богату смеђу боју, зависно од тога који сте црни лук користили.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ