Конзумирање обилнијег оброка с више калорија током јутра, а мање хране увече, такође, може смањити опасност од срчаног и можданог удара.
Планирање оброка и међуоброка унапред, као и свакодневно доручковање могу смањити ризик од обољевања од кардиоваскуларних болести, објавило је Америчко удружење за здравље срца (АХА).
Прочитајте још: Свако вече ГРИЦКАТЕ нешто испред телевизора?! Ово је пут у ПАКАО ДЕБЉИНЕ
Конзумирање обилнијег оброка с више калорија током јутра, а мање хране увече, такође, може смањити опасност од срчаног и можданог удара и осталих кардиоваскуларних обољења, кажу амерички лекари.
Прочитајте још: Превише СЛАНА ХРАНА лоше утиче на МОЗАК! Ево и како
Особе које прескачу први јутарњи оброк подложније су још неким ризичним факторима попут гојазности, дијабетеса и високе концентрације шећера у крви.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ