Konzumiranje obilnijeg obroka s više kalorija tokom jutra, a manje hrane uveče, takođe, može smanjiti opasnost od srčanog i moždanog udara.
Planiranje obroka i međuobroka unapred, kao i svakodnevno doručkovanje mogu smanjiti rizik od oboljevanja od kardiovaskularnih bolesti, objavilo je Američko udruženje za zdravlje srca (AHA).
Pročitajte još: Svako veče GRICKATE nešto ispred televizora?! Ovo je put u PAKAO DEBLJINE
Konzumiranje obilnijeg obroka s više kalorija tokom jutra, a manje hrane uveče, takođe, može smanjiti opasnost od srčanog i moždanog udara i ostalih kardiovaskularnih oboljenja, kažu američki lekari.
Pročitajte još: Previše SLANA HRANA loše utiče na MOZAK! Evo i kako
Osobe koje preskaču prvi jutarnji obrok podložnije su još nekim rizičnim faktorima poput gojaznosti, dijabetesa i visoke koncentracije šećera u krvi.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU