Крушке нису увек први избор када је воће у питању, а садрже боројне веома корисне изворе
Постоји више од 3.000 различитих сорти крушака. Иако су лако доступне, крушке нису баш најпопуларније воће међу, а истраживања кажу да се према популарности једна налазе у првих 40 воћа.
Ипак, крушке се сматрају веома корисним јер су богате бројним хранљивим материјама.
- Оне су одличан извор дијететских влакана, антиоксиданата, минерала и корисних биљних једињења - објашњава Џули Пејс, регистровани дијететичар за Реал Симпле.
Крушке су богате влакнима
Оно што крушкама недостаје у популарности, оне надокнађују влакнима. Добијање доста дијететских влакана је кључно за здраво варење. Са 5,5 грама влакана по порцији, једна крушка средње величине обезбеђује око 20 процената дневне вредности.
Подржавају здравље срца
Поред влакана, крушке су богате антиоксидансима.
- Антиоксиданси у крушкама, као што су процијанидини и кверцетин, нуде значајне предности за срце.
Кверцетин и флавоноид се налазе у кори крушке, па би то требало да имамо на уму када их једемо.
Крушке су богат извор антиоксиданата
Крушке садрже антиоксиданте као што су витамин Ц, витамин К, кверцетин и антоцијанин. Осим тога, влакна у крушкама функционишу као антиоксиданс.
БОНУС ВИДЕО