Сезона је крушака, па искористите ово воће и направите домаће слатко по старинском рецепту
Да би сте добили уксуно слатко битно је да обрадите пажњу на одабир плодова. Важно је да крушке буду зреле, да не буду превише мекане, али опет ни зелене, да вам слатко не би било кисело. Слатко од крушака прави се на веома једноставан начин, не захтева дугу припрему, а кува се највише 20 минута. Припремите овај традиционални слаткиш и обогатите своју зимницу.
Састојци:
- 1 кг крушака
- 500 г шећера
- 1 лимун
- 2 кесице желатина
Прочитајте још: Рецепт за ФРАНЦУСКУ ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ: Додајте два састојка од којих ће цела кућа прелепо да замирише
Припрема:
Крушке добро оперите, ољуштите и очистите од семенки, па их насеците на танке кришке. Ставите их у шерпу, прелијте лимуновим соком и ставите на умерену ватру. Желатин размутите према упутству на кесици. Када крушке почну да кувају додајте желатин и промешајте. Оставите да се крчкају 5 минута, потом додајте шећер. Немојте да мешате, само добро протресите шерпу да се крушке не би распале. Кувајте све 15-20 минута, па извадите кашичицу слатка на тацну и проверите густину. Уколико вам одговара склоните шерпу са рингле. Топло слатко сипајте у стерилисане тегле, затворите поклопац и умотајте их у ћебе. Оставите тако да преноће, а сутрадан их пребаците на тамно и хладно место.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ