Крушка је помало заборављено, али је изузетно здраво воће.
За разлику од осталог воћа, иако је лако доступна, крушка није толико популарна у исхрани. Међутим, ово воће је и те како здраво, и требало би чешће да се налази у свакодневној исхрани.
Крушка је одлична намирница за панкреас и јетру. Она поспешује чишћење јетре и може да спречи цирозу.
Прочитајте још: Време је за СМОКВЕ: Ова СЛАТКА воћка нема пуно КАЛОРИЈА, а њен сок користи се за скидање БРАДАВИЦА
Крушка је интересантна и за истраживање, а према студији америчких научника, чији су резултати објављени у часопису "Nutrition and Food Science", откривено је да је само једна крушка дневно потребна за смањење ризика од настанка гојазности за чак 35%.
"Наше истраживање упућује да постоји повезаност између учестале конзумације крушака и смањеног ризика од настанка гојазности, срчаних болести, различитих врста рака и дијабетеса типа 2", наводи се у поменутом истраживању.
Крушке су богате витаминима, минералима, флавоноидима и антиоксидансима, који штите организам од старења и бројних здравствених проблема.
Крушка је и одличан извор дијеталних влакана. Она убрзава метаболизам, а истовремено продужује осјећај ситости и смањује жељу за грицкалицама.
Једна крушка средње величине има око 90 калорија. Садржи витамин Ц, лактозу и глукозу, али у њој има и левулозе – најслађег природног шећера, док је кора крушке богата влакнима која снижавају ниво лошег холестерола у крви.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ