У Русији вековима зими обавезно једу цвеклу која је доказано права витаминска бомба.
Цвекла је један од најбољих природних онкопротектора. Садржи бетаин - активну супстанцу која зауставља развој одређених врста тумора.
Прочитајте још: РУСКИ лекар Торсунов тврди: Лезите на време, у супротном – ваша ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ОПАДА
На бази сока од цвекле је био синтезиран антиканцерогени препарат антозим који је показао своју ефикасност у лечењу пацијената после зрачне терапије.
Идеална доза је 200 грама цвекле дневно.
Сок од сирове цвекле се најчешће примењује у лечењу тумора плућа, желуца и бешике. Поред тога пацијентима се препоручује да конзумирају најмање 200 г куване цвекле дневно.
Међутим, за прављење лекова и јела током третмана не сме да се користи прскано и модификовано поврће које је одгајано у нађубреном земљишту.
Рецепт за сок
Изрендајте ољуштену сирову цвеклу и исцедите сок кроз газу. Оставите напитак да одстоји 2 сата у фрижидеру, и само након тога можете га конзумирати.
Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)
Одличан за здраве, лековит за болесне Фото: Пиксабеј
Прочитајте још: Руски травар ДМИТРИ: Мушкарци, не купујте скупе препарате, ОВА БИЉКА спречава ЋЕЛАВОСТ
Иначе се препоручује да узимате 100 мл сока пет пута дневно пола сата пре јела и још 100 мл ноћу. Третман траје најмање годину дана.
Пошто се чист сок од цвекле тешко вари, можете да га помешате са цеђеним соком од шаргарепе.
Сок од цвекле се не препоручује код дијабетеса, остеопорозе, ниског притиска и цревних обољења.
Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!
Рецепт за квас од цвекле
Једну изрендану главицу цвекле помешајте са четири супене кашике мрвица од ражаног хлеба. Додајте мало шећера па прелијте са два литра млаке и прокуване воде. Преспите напитак у стаклену теглу, поклопите и оставите 2-3 дана да одстоји на топлом месту.
Након завршетка ферментације процедите и охладите квас.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ