Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО СУ ЗНАЦИ ДА НЕ ВОЛИТЕ СЕБЕ: Сви други су вам важнији а тога нисте ни свесни

Проверите које то ситуације и односе толеришу особе које не воле себе, или бар, не у оволикој мери. Они друге увек стављају испред себе и имају ниско самопоштовање.

1727189361_shutterstock_1701720028.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Да лли са сигурношћу можете да кажете да волите себе? Или мислите да је то нешто што се подразумева, да нема потребе да радите на себи, градите однос са собом, као што то радите са осталим људима који вам прирасту за срце? Ако нисте знали, љубав коју осећате према себи је темељ на којем се граде односи са другим људима, породицом, партнерима, пријатељима....

Однос који особа има према себи поставља темељ за све друге односе у животу. Али шта се догађа када самопоштовање замењују сумње и оштре критике? Где недостаје љубав према себи, јавља се склоност ка толерисању понашања и ситуација које могу негативно утицати на опште физичко и психичко здравље.

Сазнајте којих осам фактора које особе са ниским самопоштовањем често трпе, а не би требало.

1) Прихватају да их други лоше третирају
Било да је реч о личним, професионалним или породичним односима, лош третман постаје неприхватљив. Често се дешава да особа проналази оправдања за поступке других и верује да је то нормално или заслужено. Ипак, нико не заслужује да буде лоше третиран. Људи који воле себе постављају границе, захтевају поштовање и разумеју да је бити сам боље него трпети однос који нарушава душевни мир.

2) Занемарују здравље
Према једној Буди, „Одржавање тела у добром здрављу је обавеза, јер без њега ум не може остати јак.“ Недостатак љубави према себи често води ка запостављању бриге о телу и уму. Здрава исхрана, физичка активност и ментална хигијена су неопходни за сретан и испуњен живот.

3) Пристају на мање од онога што заслужују
Сви смо се бар једном задовољили нечим што није испунило наша очекивања – било да је у питању посао, веза или животни стил. Љубав према себи подразумева способност да се препознају сопствене вредности и да се тежи више. Време је да се престане са задовољењем мање и да се поставе већи циљеви.

4) Заборављају сопствене успехе
Свака особа има свој јединствен пут, са победама и поразима. Они који себе не воле, често умањују сопствене успехе и омаловажавају своје напоре. Потребно је одати признање себи и славити своје достигнуће, јер свако заслужује признање за сопствени напредак.

5) Потцењују креативност
Креативност није резервисана само за уметнике. Она је део сваког појединца и укључује способност да се сагледају ситуације из другачије перспективе. Љубав према себи омогућава откривање нових идеја и иновативних решења за свакодневне изазове.

6) Заборављају важност финансијских одлука
Финансијске одлуке често одражавају личне вредности. Када недостаје самољубље, финансијска стабилност може бити угрожена лошим изборима. Добро промишљене одлуке које се усклађују са основним вредностима доносе просперитет и унутрашње задовољство.

7) Гаје везе које немају дубину
Без љубави према себи, склони смо прихватању односа који не пружају истинско разумевање и међусобно поштовање. Прави односи захтевају храброст и рањивост, а управо такве везе обогаћују живот.

8) Игноришу лекција из неуспеха
Неуспех не би требало да буде извор страха, већ прилика за учење. Сваки изазов доноси вредну лекцију, а пут ка успеху често је поплочан грешкама које нас јачају.

Уколико ове ставке звуче познато, то је први корак ка промени. Свако заслужује живот испуњен љубављу према себи, јер управо то води ка личној слободи и срећи.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas