Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 разлога да кренете на ПИЛАТЕС: Тренинг за душу и тело

Пилатес је врло популаран код жена, а ево шта кажу истраживања о овом виду тренинга

1727182373_shutterstock_2340371023.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пилатес је један од облика вежбања који може бити од користи за здравље костију, снагу и покретљивост. Представља скуп вежби за цело тело, а важно је то да без обзира на године, кондицију или способност, никада није касно да почнете са вежбањем пилатеса.

Студије су показале да вежбање пилатеса може имати огромне користи у различитим фазама живота, пише Хеалтхлине.

Побољшава густину костију

Студије говоре да пилатес може побољшати густину костију, посебно код жена у постменопаузи. Одржавање густине костију како старите је важно за спречавање појаве остеопеније и остеопорозе. Повец́ање густине костију кроз вежбе са оптерец́ењем је кључно за успоравање пропадања костију. Специјализовани пилатес програм који укључује вежбе са оптерец́ењем, као што је пилатес у стојец́ем положају или отпор на специјализованој опреми са опругом, је посебно користан.

Побољшава држање

Погрешан положај и погнутост могу се приписати губитку густине костију и лошим навикама. Али погрбљење такође доприноси компресији зглобова и органа како старите, као и затегнутим и неуравнотеженим мишиц́има, што често доводи до болова. Пилатес се фокусира на усклађивање и балансирање вашег тела са нагласком на стварању лакоц́е и покретљивости кроз зглобове.

Побољшава равнотежу и ход

Баланс и координација су неопходни за свакодневне активности. Добар пилатес програм ц́е изградити снагу и стабилност, а такође ц́е побољшати равнотежу, смањујуц́и ризик од падова и прелома.

Побољшава расположење

Пилатес је пажљива вежба заснована на принципу даха у комбинацији са покретом. Способност фокусирања ка унутра и дисања гради самосвест и смирује нервни систем. Студије су показале да пилатес побољшава ментално здравље, односно анксиозност и депресију. Једна студија је приметила да пилатес - више од других облика вежбања укључених у истраживање - нуди психосоцијалне користи за старије особе, пише Хеалтхлине.

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas