Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ФРОЈДОВ ЦИТАТ КОЈИ ЋЕ ВАМ КОРИСТИТИ ЦЕО ЖИВОТ: Открива каквих људи треба да се пазите

Цитат Сигмунда Фројда упозорава да на време препознате ласкавце, манипулаторе и нарцисе и да их се чувате

1719484656_Foto-Vikipedia-Frojd.jpg
Фото: Википедиа
Oglas

Кад је тешко, ту је Сигмунд Фројд. Људи су чудесна, дивна и комплексна бића, а и ви сте сигурно били у прилици да упознате особе који делују као добри и занимљиви људи, пуни самопоуздања, добри пријатељи, сарадници, они који вас лако освоје, потенцијални пријатељи и парнери... али кад скину своју маску, суочавате се са неким из неког сасвим другог света.

Такви људи себе желе да представе савршеним, желе да се свима допадну, скупљају љубав од свих које сретну, а изнутра је посреди нешто сасвим другачије.

Један Фројдов цитат указује да у животу треба да будете опрезни и да лакше препознате такве особе:

“Што је човек савршенији споља, више демона има унутра.”

Ево од којих људи би требало да се заштите:

1. Лицемерни људи

То су особе које углавном носе лажну маску и говоре другима речи које желе да чују, али у своју корист. Углавном су манипулатори који манипулишу речима и освајају вас на почетку ласкањем, савршеним приступом и шармом, али временом схватате да ту постоји пуно лицемерја.

2. Слатки ласкавци

Дивно је када некоме кажете лепу реч, похвалите га, упутите комплимент, али људи који ласкају у себи могу скривати завист или вам говорити лепе речи само да би остварили своје мотиве и циљеве.

3. Опседнути властитим имиџом

Особе које се пуно труде да оставре добар утисак, али им недостаје дубина. Људи који су опседнути идеалном сликом себе и стално намећу своје квалитете, теже да буду у центру пажње. Најчешће су то особе које су склоне нарцисоидности.

4. Људи којима је стало да их сви воле

Они желе да сви за њих имају позитивне коментаре, па највише енергије троше на прикупљање позитивних оцена од окружења, чак и по цену тога да изгубе себе и своју аутентичност.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas