Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САХРАЊЕНА РАДМИЛА ЖИВКОВИЋ: Породица и пријатељи испратили глумицу на вечни починак - Горица Поповић одржала говор (ВИДЕО)

ГЛУМИЦА Радмила Живковић преминула је 20. септембра у 72. години у Београду, а комеморација је одржана у Народном позоришту.

1727182662_Foto-Radmila-Zivkovic.jpg
Фото: Н. Скендерија, Д. Цакић
Oglas

Глумица је сахрањена у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу. Сахрани су присуствовале бројне познате личности, као и чланови породице.

Тања Бошковић, Светозар Цветковић, Светислав Буле Гонцић, Наташа Нинковић, Никола Селаковић... само су нека од имена која су дошла да упуте последње збогом Радмили Живковић.

 

Опроштајни говор држала је Горица Поповић. 

 - Радо, Радо… Тешко ми је што се овде опраштам од тебе после толико година дружења и љубави. Наш последњи разговор је био пун вере да ћеш изаћи из ове борбе као победник. Причале смо о националној пензији, како си се радовала што ћеш поново снимати, колико си поносна и срећна због своје ћерке Бојане… Била си моја породица, почивај у миру драга моја… слава ти - говорила је Горица.

Фото: Приватна Архива

Глумица Горица Поповић је предходно дошла да се опрости од драге колегинице, а по изласку из капеле зајецала је на сав глас, те јој је утеху одмах пружио глумац Светозар Цветковић. У току опела глумици се слошило, те је одмах морала да седне, а окружиле су је колеге.

Прослављена глумица преминула је 20. септембар у 72. години у Београду.

Подсетимо, претходно у току дана одржана је комеморација у Народном позоришту, а окупио се велики број колега, пријатеља и родбине.

На комеморацији су говорили министар културе Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, као и глумац Светислав Буле Гонцић.

- Сви су га у сузама испраћали са овога света, само се он радовао. Тако је отприлике говорио покојни патријарх Павле описујући то зрнце у времену које се зове овоземаљски живот. Некада то зрнце заврши као прашина, а некада је зрнце злата као што је то била наша Рада Живковић - поручио је Селаковић, додајући да Радмила "одлази на боље и лепше место":

- Њеној души и њој самој сигурно је лакше, лепше и боље где одлази – на једно боље и вечније место. А нама остаје да размишљамо о томе колико смо за живота показали захвалност за оно што је радила - закључио је министар.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas