Свако паковање фолије има сјајну и мат страну коју свако користи на различит начин.
Теорија о употреби алуминијумске фолије у кухињи код свакога је другачија. Заговорници припремања хране на сјајној страни рећи ће да рефлектује више топлоте, па јело на крају има хрскавију корицу, док они који преферирају кување на мат страни сматрају како она боље проводи топлоту и ствара уједначену површину за печење.
Прочитајте још: Ово ће вам променити живот: Како правилно откинути фолију (ВИДЕО)
Истина је да алуминијумска фолија нема праву и криву страну и на који год начин је користите, уствари сте у праву.
Разлика у "финишу" ствар је производње, објашњавају стручњаци из америчких Реyнолдс Китцхенс који већ 70 година производе све што вам је икада требало у кухињи. Фолија се код производње "ваља" у слојевима. То је процес у ком се фолија помоћу топлине и затезања доводи до жељене дебљине.
Прочитајте још: Тресете СЛАНИК да би посолили храну: Не бламирајте се и погледајте како се ПРАВИЛНО користи (ВИДЕО)
Два слоја фолије обрађују се у исто време како не би дошло до пуцања. На местима где један слој фолије дотиче други настаје мат страна. А сјајна страна настаје на местима која нису у дотицају. Осим у кухињи, можете је употребљавати и у остаку дома на различите начине.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ