Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО СУ ТРИ НАЈПОСЕЋЕНИЈА ГРАДА НА СВЕТУ: Када видите који су пожелећете и ви да одете

Листа најпосећенијих градова стално се мења, иако се нека имена ипак понављају из културно-историјских или гастрономских разлога.

1720611416_shutterstock_2467550689.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Како Олимпијске игре почињу ускоро, могли бисте да помислите да ће Париз бити најпосећенији град. Међутим, не бисте били у праву.

Или можда Њујорк и његов култни Бруклински мост, зелени урбани паркови и бескрајни скупови блиставих небодера, или чак Канкун, са својим светски познатим гостопримством, луксузним боравцима и најсјајнијим плавим водама.

За неке може бити изненађење да, иако се налазе у проширеном топ 10, нису ни близу победе, као што је потврдио Еуромонитор Интернатионал, који је недавно прегледао бројке међународних долазака на различите дестинације широм света.

3. Дубаи, Уједињени Арапски Емирати

Футуристичка метропола у којој су скијашке станице у срцу пустиње и зграде које се уздижу преко 800 метара висине постале реалност, Дубаи је трећи најпосећенији град на свету, који је прошле године угостио 16,8 милиона гостију.

Са својим иновативним хотелима, укључујући одмаралиште у облику месеца које ће ускоро бити отворено, и великим плановима за повећање дужине јавних плажа за 400 посто, овај блискоисточни драгуљ ће привући све већи број посетилаца у наредним годинама.

Осим опуштања у алл-инцлусиве хотелима, шетње живахном марином Дубаија и доживљаја ноћног живота, туристи такође хрлу у Дубаи ради куповине и разоноде, а многи од њих посећују Дубаи Малл, водећу атракцију у граду.

2. Лондон, Велика Британија


Лондон, који је како је објавио Оxфорд Ецономицс, проглашен за најинтелигентниј град на планети, према истраживању Еуромонитор Интернатионал други је најпосећенији град на свету.

Његово мноство викторијанских знаменитости, укључујући архитектонске иконе попут Биг Бена и Тоwер Бриџа, чини се да је у последње време на листи свих љубитеља путовања, толико да их је 18,8 милиона овде слетело 2023. године.

Иако време може бити прилично лоше, Лондон испуњава све оквире за незаборавно путовање. Са својом богатом историјом и космополитским осећајем, заљубићете се у овај град било да је сунце или киша.

1. Истанбул, Турска


Смештен између источне Европе и западне Азије, Истанбул је водећа туристичка дестинација на свету, будући да привлачи 20,2 милиона гостију, према последњим подацима, што га чини најпосећенијим градом на свету.

То је значајан раст од 26 одсто у односу на претходну годину, преноси ТравелОффПаатх. Истанбул је познат по свом богатом византијском и османском наслеђу, величанственим царским џамијама и јединственој локацији на два континента.

Информер 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas