Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли знате који град има највише КАФИЋА на свету? Достигао број од 9000

Пре две године нашао се у врху листе градова са највећим бројем кафића, престигавши Токио и Лондон.

1722506329_shutterstock_2365549897.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Шангај је финансијски центар Кине и град са највећим бројем кафића у свету. За Шангај кажу да је у посебној „љубавној вези са кафом“.

Култура посете кафеа у граду годинама се развијала, али је експанзију доживела после ковида. Тада су мештани прихватили живот на отвореном дружећи се са пријатељима и породицом. Пошто је понуда велика, велика је и конкуренција, па су многи власници и менаџери кафића забринути за будућност.

Једна од власница кафића у Шангају истакла је да није имала избора, да је ушла у бизнис, али да је њен савет будућим власницима кафеа да размисле пре уласка у тако озбиљан посао, јер је зарада у односу на инвестиције минимална.

У Шангају се „бити виђен“ у кафићу сматра модерним и урбаним, нарочито код млађих генерација.

Како је истакао један од становника, град је космополитски, међународни, трговачки у коме постоји традиција испијања кафе у кафићима.

Кинеско тржиште кафе је током претходне године процењено на више од 35 милијарди америчких долара. У експанзији је и предвиђа се да ће се увећати за још 13 милијарди америчких долара.

У Кини је забележило раст и тржиште брендираних кафића, за око 58 одсто, навео је Wорлд Цоффее.

 У Шангају се простор који се током дана користи као кафић, у ноћним сатима претвара у барове због високих трошкова најма простора.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas