Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Овај град привлачи све више туриста из Србије, а ево и зашто

Септембар је идеалан месец за кратка путовања, обзиром на михољско лето, али и мање гужве.

1726049263_MagazinNovosti_Zagreb.jpg
Фото: пеxелс.цом
Oglas

Уколико сте међу онима који траже инспирацију за за кратко викенд путовање, постоји једна дестинација која нуди спој традиције, културе, али и посебног шарма који одушевљава. И колико год пут да посетите овај град, увек ћете пожелети да му се вратите. Ово место са душом и богатом историјом сваке године привлачи све већи број посетилаца из Србије, а разлога за то је много.

Драгуљ бивше Југославије

У овом граду ћете пронаћи места која причају приче о давним временима, али и она модерна, урбана, која исписују неке нове странице. Град је то који је био од стратешког значаја за бившу Југославију, а може се рећи и други дом друга Тита. Није превелик те га можете обићи пешице, а није ни мали, те вам у њему неће бити досадно. Уколико и даље нисте погодили, причамо о Загребу. 

Загреб може понудити баш све што је потребно за један лаган и занимљив продужени викенд - од историјских знаменитости и занимљивости, преко  добрих ресторана и кафића, до забаве или опуштајућих шетњи. Путници из Србије све чешће га посећују, а један од разлога је и једноставност доласка. Многи се одлучују да путују својим аутомобилом, али превоз Београд Загреб често иде, а ту се посебно издваја једна опција. 

Превоз Београд Загреб - како стићи најбрже и без стреса

Удаљен само неколико сати од Београда, овај град лако можете посетити колима, аутобусом, па чак и авионом. Ипак, можда је најпрактичнија опција комби превоз. Поред удобности и флексибилности, не морате бринути о компликацијама на путу, гужви, те нећете трошити енергију за воланом. Превоз Београд Загреб је директна линија, те уз комби превоз немате ни преседања, а такви аранжамни обухватају и полазак са жељене адресе. Не, нећете морати да тражите паркинг, по малим уским улицама Загреба, тако да стрес остављате код куће. 
Комби превоз је идеална опција уколико идете на викенд путовање, јер можете потпуно и растерећено да уживате у овом слатком граду. Путовање од четири сата, пролетеће вам уз музику, или читање неког часописа, а можда упознате и оне који често обилазе овај град, који вам могу открити занимљива места која обавезно морате видети. 

Музеј који ће вас распаметити

У срцу овог града налази се и Музеј прекинутих веза. На овом јединственом месту пронаћи ћете предмете који причају приче о љубавима које су се завршиле. Ту су изложени лични предмети људи из целог света, а баш сваки са собом носи причу о раскиду, изгубљеној љубави и пролазности емоција. Међу најзанимљивијим експонатима је и венчаница из једног америчког града, која је донација жене која је прекинула везу на сам дан венчања. Овај музеј ће вам изазвати тугу и смех, али ће вас на одређен начин повезати са непознатим људима, те вам отворити разна питања. Уколико тражите необичну туристичку атракцију, ово место не смете пропустити, јер је баш потпуно другачије од свега што сте до сада видели.

Обавезно посетите и..

Ткалчићева улица у Загребу позната је по многобројним баровима и кафићима, а пре свега по фантастичној енергији. Свакако сратите и на Долац, најпознатију загребачку пијацу, јер ту можете пронаћи разне домаће производе. И наравно, немојте заборавити да посетите и неку од старих посластичарница у центру и пробате штрукле, јер то је посебан специјалитет!

Да ли сте знали?

Улице Загреба су послужиле као позадина за многе серије, попут оне Грлом у јагоде, док је у овом граду снимљен и део култног филма са Батом Живојиновићем, Валтер брани Сарајево. 

Онда, уколико сте за мали бег, за викенд, ми бисмо вам свакако препоручили да уз комби превоз свратите до овог посебног града.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas