Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРАВИЛА СВАКОГ ОДМОРА: Ових 7 ствари треба да урадите пред одмор

Сезона годишњих одмора увелико је почела, а пре одласка на пут треба обавити неколико важних ствари

1721045994_shutterstock_2397823591.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Поред тога што два пута треба да проверите да ли су шпорет и пегла искључени, ево шта још треба да урадите пре него што кренете на заслужени годишњи одмор.

1. Поспремите стан

Чишћење никоме није приоритет пре путовања јер ионако желимо да се одморимо од свакодневних обавеза, али повратак с одмора биће много лепши ако пре пута одрадимо неколико послова. Из фрижидера избаците све намирнице којима рок трајања истиче пре него што се вратите и које су начете. Оперите прљав веш и посуђе и не заборавите да изнесете смеће.

2. Платите рачуне

На одмору ћете се истрошити и више него што сте планирали, па је паметно на време обавити плаћање важних рачуна, нарочито ако то нисте урадили прошлог месеца.

3. Јавите блиској особи да путујете

Пре одмора било би добро да неку особу од поверења обавестите о одласку. Ако путујете на дуже време, пожељно је да неко повремено обиђе ваш дом.

4. Сакријте вредне предмете

Провалници обожавају лето јер је тада доста људи одсутно из места становања. Ако неко и провали у ваш дом док сте на путу, не можете много урадити (сем да провалу пријавите полицији), али ипак можете отежати посао провалницима. Вредне предмете сакријте, склоните из видокруга, немојте их оставити на витринама или негде на дохват руке.

5. Не затварајте све ролетне

То је први знак провалницима да нисте ту. Стручњаци препоручују да на делу прозора с којег поглед пада на телевизор, компјутер или друге вредне уређаје спустите ролетне, а да их на прозорима кухиње и купатила оставите потпуно или делимично отворене. Тако стварате илузију да сте код куће.

6. Искључите електричне уређаје

Телевизор, разне плејере, компјутер, машину за веш и посуђе и шпорет не заборавите да искључите из струје кад кренете на одмор.

7. Кућне љубимце оставите у добрим рукама

Понекад једноставно не можемо да водимо своје љубимце на годишњи одмор. У том случају морамо да пронађемо особу која ће се добро бринути о њима. Свако лето медији су пуни прича о власницима који своје псе, мачке и остале љубимце остављају на улици пре путовања или их данима остављају затворене у стану или кући. Наша дужност је да се бринемо о животињи коју смо довели у свој дом, зато се пре одмора обратите пријатељима или комшијама код којих бисте могли збринути љубимца док вас нема.

Стилл 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas