Свима се ово дешава.
Некада једемо више, некада мање. Ипак, свакодневни унос велике количине хране треба избегавати, посебно када то радимо из досаде. Истраживања показују да током зиме уносимо више калорија, него током других годишњих доба.
- Може бити у питању монотонија или жеља за грицкањем када гледамо филим или серију, а може да постоји и много већи проблем као што је депресија, анксиозност или лоше расположење - истиче Ребека Мц Манамон.
Прочитајте још: Пазите из какве чаше пијете! Склоните ОКРУГЛЕ, а разлог је добар
Њена колегица Бахе Ван де Бор каже да јести из досаде није тако лоше, али то не треба често практиковати. Тада ћемо углавном јести слаткише или масну храну.
Стручњаци откривају зашто једемо из досаде и како да то разликујемо од праве глади.
- Често се жеђ замени са глађу. Ако сте управо појели оброк, посегните за пићем. То ће вам помоћи да схватите да ли су вашу жељу за јелом подстакнули глад, жеђ или досада.
Прочитајте још: Како се правилно конзумира БЕЛИ ЛУК? Искористите сва његова својства
Слажу се да нема ништа лоше да понекад једете из задовољства, али ако сваког дана посегнете за храном чим имате мало слободног времена, то није добро ни здраво. Трудите се да то смањите и окужите се здравим грицкалицама како не бисте уносили превише шећера и лоших намирница. Иајте увек воћа, протеинске чоколадице, орашасте плодове и семенке. Заситиће вас, а биће здраво.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ