Винско сирће је неупоредиво здравије од алкохолног, али је веома важно да знате његово порекло.
Да ли знате да можете сами да направите домаће сирће?
Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)
Бројна истраживања су показала да је конзумација винског сирћета изузетно здрава, нарочито за срце. Најбоље је када га користите као прелив за свежу салату, јер је неупоредиво боље од алкохолног сирћета. Такође, одлично је и када га пијете разблаженог са водом, али још је боље када знате да је то право, природно сирће.
Винско сирће треба куповати од произвођача који су из чувених винског крајева, а још боље ако се баве производњом виноа. Међутим, и ви сами можете да направите свој здрав напитак. Врло је једноставно.
Прочитајте још: Данас не кувајте, већ подгревајте, а ПИЦА се подгрева са чашом воде
Узмите куповно обично сирће и загрејте га до кључања. Убаците шаку малина или купина (могу смрзнуте), скините са рингле, затворите и када се мало прохлади ставите га у фрижидер, па га после четири недеље процедите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ