Да ли је црвено винско сирће део ваше кухиње?
Бело винско сирће је нашироко познато као део исхране, али да ли сте некада пробали црвено сирће?
Шта је црвено вински сирц́е?
Црвено винско сирц́е се добија ферментацијом црног вина. Његов кисели укус чини га омиљеним у кухињи, додајуц́и укус маринадама, сосовима и другим врстама рецепата. Пошто се црвено винско сирц́е састоји од сирц́етне киселине – као и свако сирц́е – такође је одличан додатак домац́им производима за чишц́ење.
Здравствене користи од црвеног винског сирц́ета
Утицај на ниво шец́ера у крви
Истраживања сугеришу везу између уноса црвеног винског сирц́ета и смањеног нивоа глукозе у крви. Сирц́етна киселина у сирц́ету може помоц́и у успоравању варења угљених хидрата, чинец́и ослобађање глукозе у крвоток поступније, пише Реал Симпле.
То значи да конзумирање црвеног винског сирц́ета пре оброка богатог угљеним хидратима, попут чиније тестенине или печеног кромпира, може помоц́и у смањењу нивоа шец́ера у крви.
Здравље срца
Верује се да антиоксиданси који се налазе у црвеном винском сирц́ету – односно ресвератрол, који се налази у црвеном грожђу – помажу у раду срца. Неке студије су показале да редовна конзумација сирц́ета може помоц́и у снижавању крвног притиска и нивоа холестерола.
БОНУС ВИДЕО
.