Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ретко се користи, а има важне бенефите: Зашто је добро ЦРВЕНО ВИНСКО СИРЋЕ?

Да ли је црвено винско сирће део ваше кухиње?

1728049766_shutterstock_612098426.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Бело винско сирће је нашироко познато као део исхране, али да ли сте некада пробали црвено сирће?

Шта је црвено вински сирц́е?

Црвено винско сирц́е се добија ферментацијом црног вина. Његов кисели укус чини га омиљеним у кухињи, додајуц́и укус маринадама, сосовима и другим врстама рецепата. Пошто се црвено винско сирц́е састоји од сирц́етне киселине – као и свако сирц́е – такође је одличан додатак домац́им производима за чишц́ење.

Здравствене користи од црвеног винског сирц́ета

Утицај на ниво шец́ера у крви

Истраживања сугеришу везу између уноса црвеног винског сирц́ета и смањеног нивоа глукозе у крви. Сирц́етна киселина у сирц́ету може помоц́и у успоравању варења угљених хидрата, чинец́и ослобађање глукозе у крвоток поступније, пише Реал Симпле. 

То значи да конзумирање црвеног винског сирц́ета пре оброка богатог угљеним хидратима, попут чиније тестенине или печеног кромпира, може помоц́и у смањењу нивоа шец́ера у крви.

Здравље срца

Верује се да антиоксиданси који се налазе у црвеном винском сирц́ету – односно ресвератрол, који се налази у црвеном грожђу – помажу у раду срца. Неке студије су показале да редовна конзумација сирц́ета може помоц́и у снижавању крвног притиска и нивоа холестерола. 

БОНУС ВИДЕО

 


.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas