Трик који ће свакој правој домаћици олаксашти посао око спремања зимнице
Ниједна зима не може да прође без ајвара, а оне највредније домаћице су већ почеле са лаганим припремама.
Љубитељи паприке једва чекају тај период, међутим процес прављења самог ајвара може бити компликованији због скидања кожице са паприке.
Увек је добро кад можемо да олакшамо себи, а мали кућни трикови су пожељни нарочито у ситуацијама кад не постоји класично решење које нам је познато годинама.
Како да најлакше могуће ољуштите паприку и спремите за ајвар?
Тајна је у једноставном трику. Потребно је да тек испечене паприке покријете или вежете у најлонску кесу. Можете и да их убаците у дубоку чинију и прекријете пластичном фолијом или поклопцем.
Паприке ће испустити вишак течности и паре, што омекшава кожицу и омогућава вам да је огулите без муке. Можете их гулити прстима или папирнатим кухињским убрусом ако се бринете да ће вам на кожи остати мрље. Ако желите задржати арому дима, паприке гулите у посуди у коју сте сипали воду.
Прочитајте још: Најбољи начин за чување јабука: Уз мали трик остаће свеже и до неколико недеља
Обратите пажњу да паприке не држите дуго затворене већ само онолико колико је потребно да се мало охладе како се не бисте испекли, то је отприлике око 15 минута за мање количине и око пола сата за веће.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ