Време је да размишљамо о зимници
Звезда сваке зимске трпезе је свакако салата од печених паприка. Она се одлично слаже уз скоро сва јела, а поготово уз месо. Прелако се прави и скоро се нашла на листи најбољих светских салата. Ако волите да једете печене паприке, онда предлажемо да је направите на овај начин. Увек ћете имати спреман прилог, а невероватно је укусна.
Састојци:
- 5 кг паприке
- 2 главице белог лука
- 1 веза першуна
- 200 мл маслиновог уља
- 200 мл сирц́ета од грожђа
- 30 мл сок од лимуна
- 2 кашике соли
- 1 кашика шец́ера
Припрема:
Паприке испеците, па им скините кожицу и очистите од петељки и семенки. Исеците на крупније комаде. У шерпи помешајте уље и сирће, па када крене да кључа сипајте сок од лимуна и посолите и пошећерите. Додајте паприке, а затим и сецкани першун.Додајте и сецкани бели лук, па промешајте. После кључања кувајте још 10 минута, па склоните са шпорета. Поређајте у стерилисане тегле и добро затворите. Окрените их наопачке и оставите преко ноћи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ