Флеке од вина су једне од тежих за уклањање.
Мрље од вина су једне од тежих за уклањање, а уколико не одаберемо прави начин уклањања могуће је да ће остати на одећи или тканини на којој је вино завршило.
Вино је снажно и његове мрље је потребно репшавати одмах. Што дуже вино буде на тканини то га је теже уклонити. Да бисте постигли најбољи резултат у уклањању, треба да реагујете чим дође до изливања.
Уклањање мрља од вина заправо може бити прилично једноставно. Прво обришите умазано подручје док не упијете остатке вина, лагано и тапкањем како се мрља не би проширила, а онда започните процес уклањања мрља.
Прочитајте још: ЧЕТИРИ САВЕТА професионалних кувара: Да ли чекате да се рерна загреје пре печења?
Када сте покупили остатке посегните за средствима из кухиње, соду бикарбону и со. Истрљајте мрљу након што их нанесете. Течност за судове такође може да буде одличан избор, посебно након коришћења соде и соли, за оне тврдокорније мрље.
Након ових средстава убаците одећу у машину за прање веша (уколико је одећа у питању).