Већина рецепата за кувана јела подразумева да се употребити ољуштен парадајз. Откривамо једноставан трик како да то урадите што лакше.
Да бисте му лако скинули кору, а притом са њом одстранили што мање плода, најпре му скините петељку, па га оштрим ножем засеците са доње стране, у облику мањег крста.
Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ
Ставите га у посуду са кључалом водом на 20-40 секунди, па га потом пребаците у суд са хладном водом. Након два минута ножем или прстима одвојте кору од парадајза, и то веома лако, у једном потезу, па га затим очистите на уобичајен начин.
Прочитајте још: Доручак, ужина или вечера: ХРСКАВА ПИТА са сиром и куленом која ће вас одушевити (ФОТО/ВИДЕО)
Све ово радите у дубљем тањиру, да бисте сачували сок који ће приликом љуштења излазити из парадајза.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ