Većina recepata za kuvana jela podrazumeva da se upotrebiti oljušten paradajz. Otkrivamo jednostavan trik kako da to uradite što lakše.
![1603556453_Depositphotos_77621250_xl-2015.jpg](/cache/images/a/c/b/f/6/acbf6a6bd306def514ea402f60c9f5f777bc6905.jpg)
Da biste mu lako skinuli koru, a pritom sa njom odstranili što manje ploda, najpre mu skinite peteljku, pa ga oštrim nožem zasecite sa donje strane, u obliku manjeg krsta.
Pročitajte još: U ovome je CAKA! Nikada ne treba da čekate da OSETITE GLAD i IZGUBIĆETE KILOGRAME
Stavite ga u posudu sa ključalom vodom na 20-40 sekundi, pa ga potom prebacite u sud sa hladnom vodom. Nakon dva minuta nožem ili prstima odvojte koru od paradajza, i to veoma lako, u jednom potezu, pa ga zatim očistite na uobičajen način.
Pročitajte još: Doručak, užina ili večera: HRSKAVA PITA sa sirom i kulenom koja će vas oduševiti (FOTO/VIDEO)
Sve ovo radite u dubljem tanjiru, da biste sačuvali sok koji će prilikom ljuštenja izlaziti iz paradajza.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU