Спремите домаћу посластицу.
![1606920459_Depositphotos_54164931_s-2019.jpg](/cache/images/f/2/2/e/b/f22eb3d47ecef6c9469914ffd3140d2960c821f3.jpg)
Припремите посластицу која ће једнако одушевити ваше и старије и млађе укућане.
Састојци:
- 250 мл млаке воде
- 40 г свежег квасца
- 500 г брашна
- 50 г биљне масти или маргарина
- 2 кашике шећера
- шећер у праху
- 2 кесице ванилиног шећера
Прочитајте још: Постоји начин да ручак не ПОКИПИ ИЗ ШЕРПЕ: Користите предмет који сви имамо у кухињи
Припрема:
Квасац растопите у млакој води са кашичицом шећера и кашичицом брашна и пустите да нарасте. Док нараста, помешајте шећер и маргарин, додајте надошли квасац, па полако замесите са брашном. Оставите тесто на топлом да двоструко нарасте па премесите, развуците га на 1 цм дебљине и чашом или модлом вадите крофне. Оставите их око пола сата да још нарасту, а затим пржите у врелом уљу.
Трик да крофне буду ваздушасте јесте да се прво прже са нарасле стране (горња страна када сте тесто развили и исекли кругове), а затим се окрену.
Прочитајте још: Јабуке на полици, ораси у фрижидеру? А, лимун?
Поспите их прах шећером у који је додат ванилин шећер, а можете и кристал шећером. По жељи, шприцем нафилујте џемом или какао кремом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ