Spremite domaću poslasticu.
Pripremite poslasticu koja će jednako oduševiti vaše i starije i mlađe ukućane.
Sastojci:
- 250 ml mlake vode
- 40 g svežeg kvasca
- 500 g brašna
- 50 g biljne masti ili margarina
- 2 kašike šećera
- šećer u prahu
- 2 kesice vanilinog šećera
Pročitajte još: Postoji način da ručak ne POKIPI IZ ŠERPE: Koristite predmet koji svi imamo u kuhinji
Priprema:
Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste. Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
Trik da krofne budu vazdušaste jeste da se prvo prže sa narasle strane (gornja strana kada ste testo razvili i isekli krugove), a zatim se okrenu.
Pročitajte još: Jabuke na polici, orasi u frižideru? A, limun?
Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer, a možete i kristal šećerom. Po želji, špricem nafilujte džemom ili kakao kremom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU