Времеје за летњи ајвар, а црвене паприке се већ "смешкају" са пијачних тезги.
Баш вам се пријела печена паприка, али вам је мрска помисао на њено љуштење, па брзо одустајете од идеје да је припремите.
Прочитајте још: Летње болести: ТАНГЕ су за шетњу, а не за купање, саветује ГИНЕКОЛОГ
Немојте, јер постоји једноставан начин за љуштење. За почетак, пазите да не изгори приликом печења, тако што ћете је чешће окретати с једне на другу страну. Чим их скинете са плотне или роштиља, убаците их у дубљу посуду, поспите сољу и брзо поклопите. Оставите их тако да одстоје 20-ак минута, или док се потпуно не охладе, отклопите и кожица ће се скидати за тили час.
Такође, можете их, одмах након печења, замотати у папирни кухињски убрус и оставити да се тако охладе. Затим повуците убрус - са њим ће се скинути и кожица паприке.
Прочитајте још: ЗЛАТНА ВОДА скида флеке са коже, а за њену припрему довољан вам је само ПРСТЕН
Уместо убруса можете користити и папирне кесе, које би требало добро да затворите, да би се паприка потпарила. Када се охлади постпупите исто као и са кухињским убрусом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ