Осигурајте да пиринач не буде лепљив или неравномерно куван.
Састојци су једноставни, потребни су вам само пиринач и вода, али постоји неколико трикова које можете да искористите приликом кувања пиринча за још бољи укус.
Пратите неколико једноставних корака.
Испирање пиринча
Прва тајна је испирање пиринча пре него што га скувате. Испирање одстрањује вишак скроба који би иначе узроковао лепљење зрна. Измерите количину пиринча који желите да кувате, а затим га ставите у посуду са чистом, хладном водом. Исперите и оцедите пиринач и поновите поступак још неколико пута док се вода не прочисти, тада ће бити спреман за кување.
Прочитајте још: Можда ћете се изненадити: Знате ли да ове намирнице у себи садрже вештачке боје?
Вода
Идеална је 1 шоља пиринча на 1 шољу воде за бели пиринач.
Одмарање пиринча
Кувари истичу да је тајна укусног пиринча да га оставите да одстоји. Сачекајте 15, 20 минута, а онда послужите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ