Osigurajte da pirinač ne bude lepljiv ili neravnomerno kuvan.
Sastojci su jednostavni, potrebni su vam samo pirinač i voda, ali postoji nekoliko trikova koje možete da iskoristite prilikom kuvanja pirinča za još bolji ukus.
Pratite nekoliko jednostavnih koraka.
Ispiranje pirinča
Prva tajna je ispiranje pirinča pre nego što ga skuvate. Ispiranje odstranjuje višak skroba koji bi inače uzrokovao lepljenje zrna. Izmerite količinu pirinča koji želite da kuvate, a zatim ga stavite u posudu sa čistom, hladnom vodom. Isperite i ocedite pirinač i ponovite postupak još nekoliko puta dok se voda ne pročisti, tada će biti spreman za kuvanje.
Pročitajte još: Možda ćete se iznenaditi: Znate li da ove namirnice u sebi sadrže veštačke boje?
Voda
Idealna je 1 šolja pirinča na 1 šolju vode za beli pirinač.
Odmaranje pirinča
Kuvari ističu da je tajna ukusnog pirinča da ga ostavite da odstoji. Sačekajte 15, 20 minuta, a onda poslužite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU