Како ви спремате шпагете?
Шагете су многима омиљени оброк, а кад савладате све мале тајне књиховог припремање биће вам још укусније. Због свог облика, шпагете се добро слажу са лаганим и танким сосевима који ц́е се залепити за тестенину.
За почетак пустите воду да прокључа, а онда испратите следеће кораке:
Како да се резанци не лепе? Постоји правило да се додаје кашика маслиновог или сунокретовог уља како се шпагете не би залепиле. Међутим, препоручује се да не додајете уље јер то спречава да се сос за шпагете залепи за тестенину. Да бисте спречили да се шпагете залепе, уверите се да користите довољно воде, кувајте их док кључа и повремено промешајте шпагете током кувања.
Прочитајте још: Како се чисти ЛИМУНОМ? За ове мрље је најефикаснији
Када вода прокључа, додајте мало по мало шпагете да вода не престане да кључа. Мало смањите ватру, а онда кувајте непоклопљене. Кувајте их док не добију чврсту, благо жвакасту текстуру познату као ал денте (на италијанском „до зуба“).
Када су скуване оцедите их и добро протресите да бисте уклонили вишак воде која би могла да учини сос течним.
Немојте испирати шпагете јер уклањају лагани премаз скроба који помаже да се сосеви и зачини причврсте.