Ова паста је незаобилазни део италијанксе кухиње, а ево рецепта који ће вас одушевити
Карбонара је омиљено јело како многим Италијанима тако и људима широм света. Доста људи се у ресторанима опредељује баш за овај оброк, а ево рецепта који ће вам помоћи да направите ову пасту баш као италијански кувари.
Прочитајте још: Прави рецепт за италијанску МИНЕСТРОНЕ СУПУ: Здрава супа од чистог поврћа
Потребни састојци:
1/2 кг шпагета
300 г меснате сланине
1/2 л павлаке за кување
1 чаша киселе павлаке
2 јајета
1 жуманце
300 г изренданог качкаваља (гауда)
200 мл воде (у којој су се кувале шпагете)
80 мл уља
Начин припреме:
Сланину исецкати на ситне коцкице и ставити је на загрејано уље да се пржи. Док се сланина пржи скувати шпагете.
У дубљу чинију разбити јаја, па их жицом за мућење, сјединити. Додати павлаку за кување и киселу павлаку. Добро умутити. У танком млазу, уз непрестано мућење, сипати воду, у којој су се кувале шпагете. Све сјединити.
Када је сланина постала хрскава, прелити је смесом са јајима, добро промешати и пустити да ври 1-2 минута. Затим убацити изрендани качкаваљ и мешати да се качкаваљ растопи. На крају додати процеђене шпагете, добро промешати и послужити.
Фото: Пинтерест
Овај рецепт је погодан уколико вам треба брз и укусан ручак који ће бити по свачијем укусу. Количину састојака можете повећавати и смањивати у зависности од тога за колико људи правите пасту. Ову горенаведену количину може да једе 4 до 5 особа. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ