Хлеб већ после првог дана изгуби своју свежину, постоји неколико ствари које ће вам помоћи да можее слободно да га конзумирате и неколико дана
Овај једноставан кухињски трик омогући ће вам да хлеб не заврши у канти за отпатке, већ да у само два корака, вратите свежину и наставите да га конзумирате наредних неколико дана.
1. корак – Натопите хлеб водом
Иако звучи помало одвратно, немојте се обесхрабрити јер ово је тек први корак. Ставите хлеб под млаз хладне воде и причекајте док корица не буде натопљена. Свакако припазите да мекани део хлеба не постане превише натопљен.
2. корак – Испеците га!
Укључите рерну на 150-160°Ц и убаците натопљену векну хлеба. Пеците 6 до 12 минута, зависно од тога колико се воде налази у хлебу.
Прочитајте још: Похована шницла ће бити укуснија ако додате ОВЕ презле
Овај трик делује јер се вода коју је упила корица претвара у пару – ово рехидрира унутрашњост хлеба због чега она поново постаје мекана, а топлина из рерне омогућиће вам хрскаву корицу споља.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ