Hleb već posle prvog dana izgubi svoju svežinu, postoji nekoliko stvari koje će vam pomoći da možee slobodno da ga konzumirate i nekoliko dana
Ovaj jednostavan kuhinjski trik omogući će vam da hleb ne završi u kanti za otpatke, već da u samo dva koraka, vratite svežinu i nastavite da ga konzumirate narednih nekoliko dana.
1. korak – Natopite hleb vodom
Iako zvuči pomalo odvratno, nemojte se obeshrabriti jer ovo je tek prvi korak. Stavite hleb pod mlaz hladne vode i pričekajte dok korica ne bude natopljena. Svakako pripazite da mekani deo hleba ne postane previše natopljen.
2. korak – Ispecite ga!
Uključite rernu na 150-160°C i ubacite natopljenu veknu hleba. Pecite 6 do 12 minuta, zavisno od toga koliko se vode nalazi u hlebu.
Pročitajte još: Pohovana šnicla će biti ukusnija ako dodate OVE prezle
Ovaj trik deluje jer se voda koju je upila korica pretvara u paru – ovo rehidrira unutrašnjost hleba zbog čega ona ponovo postaje mekana, a toplina iz rerne omogućiće vam hrskavu koricu spolja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU