Искусне домаћице откривају састојак који бело месо чини меканим и сочним, а ево у чему лежи тајна
Пилеће бело месо једна је од омиљених намирница са којом може да се припреми безброј укусних оброка. Било да сте на дијети или водите рачуна о здрављу, кувано или печено бело месо је најбољи избор, али таква термичка обрада може да га превише исуши.
Чини се да нема ништа горе, него кад је бело месо суво, а искусне домаћице вешто се држе трикова који помажу да до тога не дође. Наиме, цака је у томе да пре него што кренете са кувањем, месо одледите скроз. Такође, јако је битно да га убаците у кључалу воду, ако желите да буде савршеног укуса.
Ова два савета јесу битна, али најважнији је трећи, а то је додавање тајног састојка. Он ће вам помоћи чак и ако нисте испратили претходна два правила у потпуности.
У воду коју сте ставили да прокључа сипајте једну кашичицу лимуновог сока. Ово обавезно урадите пре него што додате бело месо. Овај једноставан састојак осигураће да готово јело буде мекано и сочно.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ