Iskusne domaćice otkrivaju sastojak koji belo meso čini mekanim i sočnim, a evo u čemu leži tajna
Pileće belo meso jedna je od omiljenih namirnica sa kojom može da se pripremi bezbroj ukusnih obroka. Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju, kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga previše isuši.
Čini se da nema ništa gore, nego kad je belo meso suvo, a iskusne domaćice vešto se drže trikova koji pomažu da do toga ne dođe. Naime, caka je u tome da pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.
Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.
U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU