Јела са печуркама често имају земљани укус, а то зависи од начина на који их спремате.
Печурке су вишеструко корисне за људско здравље јер су богате хранљивим састојцима, а притом имају мало калорија и холестерола. Али колико ће бити укусне зависи од тога како их припремамо. Зато је важно имати на уму следеће чињенице.
Прочитајте још: Ове НАМИРНИЦЕ не треба ПОДГРЕВАТИ: Могу да изазову озбиљне ПРОБЛЕМЕ
Исецкане печурке су попут сунђера и могу да упију воду ако их оперете. Зато би било добро да их пре сецкања очистите влажним папиром. Такође, беле печурке брзо потамне током припреме. Како бисте то избегли, након сецкања сипајте преко њих сок од лимуна.
Немојте их прати него их обришите и спремајте их са оброком који је богат протеинима.
Печурке спадају у намирнице које природно садрже висок ниво умами укуса (пети укус који потиче од јапанске речи која означава пријатан слани укус). Када се комбинују с оброком који је богат протеинима, дају осећај задовољства.
Прочитајте још: ПЕНУ за БРИЈАЊЕ купују и жене, али НИКАДА нећете ПОГОДИТИ ЗАШТО!
Уколико волите гриловане печурке, постоји још један разлог зашто је добро да их чешће тако конзумирате. Истраживања су показала да печурке припремљене на овај начин садрже више антиоксиданаса од куваних или печених.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ