Шампињони су позната замена за месо, али и много више од тога
Печурке имају широку примену у домаћој кухињи, богате су нутријентима и лако се комбинују са другим састојцима. Код нас се најчешће једу шампињони, а њих можете да печете, пржите, кувате. Одлични су као додатак јелима попут пасте, али од њих се праве и укусне чорбе, као и сосови, салате. Грци их пуне фетом и спанаћем, а ми вам предлажемо да их целе испржите у тигању са белим вином и зачинима.
Састојци:
40-50 г путера
2-3 кашике маслиновог уља
1 црни лук
400 г шампињона
150 мл белог вина
мало мајчине душице
мало першуна
Припрема:
У тигању истопите путер и додајте маслиново уље. Затим додајте сецкани црни лук, и када омекша ставите очишћене печурке. Када добију боју, сипајте бело вино, промешајте и поспите сецкану мајчину душицу и першун. Промешајте и када течност мало испари додајте млевени бели лук, па посолите и побиберите.
Биће одличан прилог уз све, а можете и самостално да их једете.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ