Месо, хлеб и јаја имају посебан начин чувања.
Када дођемо кући из набавке дешава се да се питамо где одложити намирнице, које су за фрижидер, а које нису.
Направили смо списак најучесталијих намирница које користимо и објаснили на који начин би требало да их чувамо.
Чување јаја
Јаја је најбоље да оставитие у оригиналном паковању и одложите у задњи део фрижидера. Дешава се да заврше и вратима, али то није место за њих, јер када их отварамо губе хладну температуре и подложнија су кварењу.
Прочитајте још: ТРЕШЊЕ већина чува погрешно: Ево како да им продужимо рок трајања
Чување хлеба
Хлеб се чува чврсто завезан у кеси, а за дуже трајање можете да га одложите и у фрижидер, важно је да се около не налазе мрвице како се не би скупиле бубе.
Чување меса и рибе
Одмах по доласку из продавнице месо треба упаковати у кесице, истиснути ваздух и чувати у најхладнијем делу фрижидера. Риба је најтежа за чување, па би такође требало да је одложимо на посуде које су пуне леда и ставимо у кесице.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ