Ево како се правилно чувају јесење намирнице, нарочито јабуке и лимунови.
Немојте се секирати ако у продавници купите више воћа него што вам треба или ако приликом чишћења кухиње схватите да вам зачинско биље у саксијама сада само смета - ни једно ни друго нећете бацити ако научите како да их правилно складиштите.
Прочитајте још: Ово је пет НАЈЧЕШЋИХ ГРЕШАКА које правимо код КУВАЊА СУПЕ
Тако јабуке можете чувати на полици и до две недеље, али у хладнијој просторији, попут шпајза или подрума, док је за цитрусе важно да су на хладном и проветреном месту. Не бисте смели да их држите у затвореним кутијама које не омогућавају циркулацију ваздуха, јер ови плодови приликом стајања отпуштају гас етилен који убрзава дозревање.
Орахе у љусци чувајте на тераси, очишћене у фрижидеру.
Орахе у љусци држите на терасу, а очишћене у фрижидеру, запаковане у кесице које сте добро затворили. Тако ћете сачуваћати њихова хранљива својства и спречити појаву горког укуса који се јавља када се чувају на собној температури.
Прочитајте још: Правила за ДОРУЧАК: Како да дан започнете на најбољи начин
Уколико имате свеже зачинске биљке, најбоље ћете их сачувати ако их ставите у калупе за лед, налијете водом и ставите у замрзивач.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ