Meso, hleb i jaja imaju poseban način čuvanja.
Kada dođemo kući iz nabavke dešava se da se pitamo gde odložiti namirnice, koje su za frižider, a koje nisu.
Napravili smo spisak najučestalijih namirnica koje koristimo i objasnili na koji način bi trebalo da ih čuvamo.
Čuvanje jaja
Jaja je najbolje da ostavitie u originalnom pakovanju i odložite u zadnji deo frižidera. Dešava se da završe i vratima, ali to nije mesto za njih, jer kada ih otvaramo gube hladnu temperature i podložnija su kvarenju.
Pročitajte još: TREŠNJE većina čuva pogrešno: Evo kako da im produžimo rok trajanja
Čuvanje hleba
Hleb se čuva čvrsto zavezan u kesi, a za duže trajanje možete da ga odložite i u frižider, važno je da se okolo ne nalaze mrvice kako se ne bi skupile bube.
Čuvanje mesa i ribe
Odmah po dolasku iz prodavnice meso treba upakovati u kesice, istisnuti vazduh i čuvati u najhladnijem delu frižidera. Riba je najteža za čuvanje, pa bi takođe trebalo da je odložimo na posude koje su pune leda i stavimo u kesice.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU